Uppskjutning med NTI-gymnasiet

Den 7e februari 2020 arrangerade SMRK tillsammans med NTI-gymnasiet Sverige och Astronomisk ungdom en uppskjutning för gymnasieelever i området kring gamla Barkarby flygfält. Eleverna på NTI-gymnasiet hade som uppgift att bygga modellraketer med ett Arduino chip som skulle mäta bland annat höjd. Det blev en intressant dag med många sistaminuten byggen och reparationer men till slut kom de flesta raketerna upp. Tyvärr kom inte alla ner i samma form som de skjöts upp med och eleverna fick mist sagt en del spektakulära scener!

Vi fick även se Rolf skjuta upp en av sina raketer med en Aerotech motor, var uppskattat!

Läs om NTI-gymnasiets reportage från dagen här.

 

Tack till medlemmen Andreas som stod för fotografierna och videoklippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *